Wat vinden we van de 80%-regel?

  • adriaan

    Een duurzame Nederlandse keuken volgt twee 80%-regels.


    Ten eerste: 80% groenten (20% dier).

    Ten tweede: 80% van de bestanddelen komt uit Nederland (20% buitenland).

    zie: http://www.p-plus.nl/nieuws/topkok-kooy

  • adriaan

    Zelf ben ik niet voor regels omdat het beperkingen oplevert voor de chefs.

    Er is voor mij eigenlijk maar een regel: Wat op het bord ligt moet bijdragen aan een mooie eetbeleving.

  • Erwin

    Helemaal eens. Als we thuis nu eens proberen wat duurzamer te koken schiet dat veel harder op. Maar laten wij bij het uit eten gaan ons vooral nergens door beperken maar in eerste aanzet zorgen voor een gezellige en smakelijke avond. Daarentegen ben ik graag bereid wat meer te betalen voor eerlijk vlees. Maar zie dit niet beperkt tot 20% in beide opzichten.

  • Tom-Eric

    Ik betaal ook liever meer voor "diervriendelijk" vlees dan voor gewoon vlees (ook thuis) en ik vind het fijn als een restaurant duurzame producten verkoopt, maar het beïnvloed mijn keus bijna niet omdat ik als individu zo weinig eet in restaurants vergeleken met wat ik thuis eet dat ik liever voor lekker eten ga dan voor eten dat "dubbel-80%" duurzaam is.

    Daarbij worden we tegenwoordig zo gebombardeerd met duurzame producten dat het allemaal meer aan gaat voelen als marketing dan iets waar de restaurants echt achter staan.

  • Gerard

    Ik vind het wel geinig dat beide regels gelden. Zowel minder vlees als lokaal, want ik heb het idee dat veel locavoren een vertekend beeld hebben van het effect van hun dieet. Niet alleen is lokaal zelden beter voor het milieu, je kunt beter geen vlees eten als je iets voor het milieu wilt doen.

    The Inefficiency of Local Food

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.