Wat eten we vandaag?

  • Gerard

    Ik kon geen mannenhanden vinden, haha. Dat vouwen van die bol vond ik lastig uit te leggen.

    Die foto van het brood is niet van mij zelf, maar via Google, maar zo ziet het er wel uit, hoewel ik niet van die concentrische cirkels over het brood heb.

  • Cynthia

    @Rob en Els, haha er komt een verlanglijst ;-) maar het is juist goed dat ik dit soort dingen kan vragen want anders heb ik helemaal geen wensen behalve geld :P

    Trouwens, vanavond had ik onverwachts een heerlijke maaltijd bereid door mijn lieve vriend... Wraps met bladspinazie, kleingesneden champignons + gedroogde tomaatjes, rozijnen (horen eigenlijk ook nog olijven bij) en kaas eroverheen gesmolten. HEERLIJK!!

  • adriaan

    Ik mag vanavond weer achter t fornuis. We gaan snoepen van sint Jacobsmosselen, (hoop ik). Ik ga er een tartaar van maken (experiment) en ik ga er bakken, altijd goed. En begeleiden een mooie witte, feestje.

  • Gerard

    Ik kreeg vanochtend een mail binnen met een geinig recept voor Blueberry Muffins waar ik de meeste spullen van huis had en heb dit voor bij het luxe weekend ontbijt gemaakt.

    Blueberry muffins

    Ik had niet alles in huis en heb gierst vervangen door volkoren meel, walnoten door paranoten. Als bakpoeder gebruik ik wijnsteenzuur + natrium bicarbonaat.

    Omdat er geen olie in zit plakken ze wel heel erg aan het papier. Ik heb ze uiteindelijk eruit gesneden en heb op mijn kerstverlanglijst siliconen muffin bakvorm gezet!

  • adriaan

    Nou Rob, goede tips hoor, bedankt! Truffel heb ik niet en ik heb lichte twijfels bij de jam (i.v.m. de wijn) maar de andere ingrediënten had ik zo ongeveer in gedachten.

  • adriaan

    Missie geslaagd! De bittere toets van de zeste van limoen sloot mooi aan bij de wijn, i.p.v. de balsamico het sap van de limoen gebruikt, ook bij de gebakken variant. Vrouwtje helemaal in haar nopjes, lol. Nog ff na aan t genieten van de wijn, Cinerino van Marziano Abbona, erg mooi.

  • Cynthia

    Gisteren ging ik bij een collega eten. Zijn vriendin zou koken en rekening houden met mijn vegetarische eetpatroon. Ze vond het moeilijk om wat te bedenken omdat ze zelf niet vaak vegetarisch eet. Bij AH had ze 3 vegetarische quiches gekocht en deze opgewarmd, ze had er een salade bij gemaakt en stokbrood met een kaasplankje. Het was best lekker , maar het maakte me wel enigszins wanhopig.... Vegetarisch staat dus gelijk aan allerlei ongezonde dingen en zuivelproducten als vleesvervanger. Als ik ooit veganist zou worden, dan zou ik mijn sociale leven wel gedag kunnen zeggen, althans met het oog op de mensen in mijn leven die er niet voor openstaan.

    Ik ben van plan om vanavond zelf een quiche te maken, met zelfgekraakte walnoten, sjalotten, verse peterselie en nog veel meer lekkers. En dan morgen een gezonde rijstsalade of zoiets als balansdag.

  • adriaan

    Nu Cynthia, geniet nog maar een keer vanavond. Als je veganist bent dan dan kan quiche niet meer. Je kun eens gaan denken aan een eigen moestuin waar je dan je sociale leven omheen kan bouwen?

  • adriaan

    Vanavond worden we verrast door Luke en zijn team met het op=op menu.

  • Gerard

    De term 'vegetarisch' zegt wellicht niet alles over de etensstijl die bij je past. Ik eet bijvoorbeeld wel veganistisch, maar heb nog een heleboel andere regels daarbij. Het veganistisch restaurant Loving Hut in Maastricht bijvoorbeeld kookt absoluut geen gerechten die bij bij passen.

  • Cynthia

    Nee snap ik, dat is een hele rare stijl die ze daar koken. Meer zo'n "dit moet je eens beleefd hebben" maar je zal er niet snel terugkomen.

    @Adriaan, een quiche is ook veganistisch mogelijk hoor, melk vervangen door sojamelk, ook voor eieren heb je vervangers, etc... Heb een hele mooie site gevonden die voor mij aanvoelde als een enorme opluchting. Het smaakt dan wel ietsje anders maar niet zozeer slechter.

    En qua moestuin :) Dat is totaal niet mijn ding. Planten gaan bij mij altijd dood.

    Maar meer nog dan dat; beetje stom dat zoiets überhaupt nodig zou moeten zijn om mijn sociale leven te behouden. Liever zorg ik door voorlichting en gewoon informele praatjes over het onderwerp dat mensen meer te weten komen over de mogelijkheden met veganisme zodat er voor mij niets hoeft te veranderen... Helemaal veganistisch ga ik niet worden, maar ik voel wel dat ik nog een paar stappen verder wil gaan in mijn diervriendelijk eten.

  • Jos Rietveld

    Gerard, Soylent ken ik niet. Interessant. Ga ik ook eens proberen. Lijkt erg op wat Rene Russo drinkt in de remake van The Thomas Crown Affair ('99).

    Roben Els, naast de 'voordelen' van rode wijn is er nog iets anders wat minder geweldig te noemen is: ze bevatten vrijwel allemaal, aanmerkelijk meer dan een gemiddelde witte, histamine. Afhankelijk van de druivensoort kunnen mensen die er gevoelig voor zijn er, hoofd- en gewrichtspijnen (ook hielspoor) aan overhouden. Gaat meestal wel weer voorbij maar is niet fijn. Heeft niet te maken met hoeveelheden, soms is één enkel glas voldoende.

  • Jos Rietveld

    systeem doubleert weer

  • Gerard

    Wat bedoel je daarmee? Ik heb je vorige reactie waar in stond 'sorry, dubbel' verwijderd.

  • Gerard

    Ah, ik zie het. Je kunt dubbel klikken op de knop 'plaats reactie' en dan wordt hij twee keer geplaatst

  • Jos Rietveld

    Gerard, dank voor je reactie..

    Nu gaat het wel goed.

  • Gerard

    Wat we eten wordt mede bepaald door wat er aanwezig is en eventueel op moet. Dan hoef je zelden iets weg te gooien omdat het verrot is.

    Kliekjes gaat de diepvries in als het genoeg is en anders de koelkast om te eten door de salade voor ontbijt of lunch.

    Ik heb een hok met kippen en konijnen waar al het groenafval in kan en netjes wordt weggewerkt. Ik weet niet of je dat dan nog als 'waste' kunt beschouwen. Wat nog over blijft gaat op de compost (koffiedrab, eierschalen, theezakjes etc) en uiteindelijk in de groentetuin.

    Een leuk detail is dat we van vrienden het oude brood krijgen voor ozne beesten, maar omdat ze erg vaak brood kopen is het zelden ouder dan een dag. Vergeleken met het Allison brood dat wij normaliter eten voelt, ruikt en smaakt dit brood een stuk verser (mede dankzij allerlei toevoegingen natuurlijk) en de kinderen eten hier graag van!

  • Gerard

    Het meest recente onderzoek over wijn en gezondheid is net uit. Conclusie: wijn is goed voor je hart, maar alleen als je ook aan sport doet.

    Leuk detail is dat witte of rode wijn niet uitmaakt. Voorheen dacht men dat het aan de stof resveratrol lag die je voornamelijk in de schil van de blauwe druif vindt. Je verwacht dus een groter effect van rode wijn en in veel mindere mate van witte wijn. Nu vermoeden ze dat het juist aan een synergie tussen de ethyl alcohol en sporten ligt.

  • Arnaud de Klerk

    Gisteren Kloosterpot gegeten :) De eerste keer dat mijn vrouw daar mee aan kwam zetten dacht ik dat ze de ingrediënten voor 2 of 3 dagen al op het aanrecht had gezet, zo'n maffe combinatie. En nee, er is NIETS culinair aan, maar lekker is het wel:

    http://www.boodschappen.nl/recepten/kloosterpot-met-perzik/

    Wij eten overigens de variant met macaroni, daar onze 10-jarige dochter gruwelt van bonen....

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.