• Lid sinds 11 december 2013

Lijsten

  1. Wishlist
  2. Favorieten
  3. Gevolgde restaurants
Nieuwe lijst

Beoordelingen

  1. 8,6

    Asia Today

    Groningen
  2. 5,9

    Villa Persia

    Groningen
  3. Le Marronnier

    Groningen
Nieuwe recensie

Foto's

Activiteiten

  1. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Lekkerr
    Internationaal Schoonhoven

    Op zaterdag is het verstandig te reserveren, gelukkig deden we dit. Aan het begin van de avond een tafel of vier, een half uur later het restaurant vol met gasten van alle leeftijden.

    Schenkwijnen, concluderen we, passen beter bij de ondertussen wat rumoerige entourage. Jammer van de rueda, de touraine en de warmbloedige jumilla en rioja crianza maar voordeel van schenkwijn is dat je er meerdere kan proeven. Vanavond is het voor ons Frans: een rosé uit de Provence, chardonnay van Langedoc en merlot van La Tour des Dames; waar we ook andere mooie herinneringen aan hebben.

    Amuse is wit en bruin stokbrood met bepaald geen onaardige kruidenboter en aioli. Mijn gebakken eendenlever doet me zwijmelen, de tomatensoep van mijn disgenoot kan ook goedkeuring wegdragen. De vier mensen in de bediening werken praktisch en hebben tijd voor een kort woord aan tafel, da's professie; bovendien lijken ze ook lol te hebben in wat ze doen. Omdat hij de tournedos al bestelt, switch ik - tja, kiezen is moeilijk - naar vispalet. Van de supplementsuggestie (vier) asperges (voor € 6,-) maken we graag gebruik. Tournedos prachtig, vis prima, bijlagen salade, frietjes en vruchtenmoes, geen naar commentaar. Dan het dessert: beiden gaan we voor de sorbet en wel omdat die hier klassiek wordt geserveerd met sodawater en dat is zó lekkerr! Je komt het tegenwoordig vrijwel nergens meer tegen en wat kost het nou extra... Restauranthouders in heel Nederland, doe in 2015 eens gek en pimp uw sorbets op met een scheut bubbelwater: echt, gasten worden hier blij van, kan niet anders. Wij gaan na koffie en digestief in elk geval wel tevreden naar buiten.

    Oh, hier geen irritant muzikaal behang; is ook niet nodig.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  2. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Nieuw Lee Garden

    Al jaren Chinees-Indisch restaurant waar niets op aan te merken valt. Vlotte bediening: mevrouw doet zeker 10 tafels in haar eentje en vindt ook nog tijd voor een vriendelijke opmerking. Soep (kip en haaievin) uitstekend, bami rames prima. Kleine combi voor niet al te grote trek: prachtig droge(!) loempia met kraakverse taugé, voldoende ei, ham en kip en goddelijke, niet vette, mooi krokante babi pangang. Extra schaaltje witte rijst ter completering. Smakelijke sambal. Keurig sanitair. Plezierig geprijsd.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  3. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Patat met slagroom
  4. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Streekeigen ballen
  5. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Kookboeken, gegiste vis en groene schimmel
  6. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Biltong, skerpikjøt en nagelhout
  7. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Vis en delicatessen in Bremen
  8. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor De Markies

    De goedgemutste, voorkomende ober maakt veel goed. Wachttijden van 20 - 30 minuten voor de eerste en ook voor de tweede gang verschijnt, doen ons beslissen van een derde af te zien, evenals van koffie/digestief. Een van de serveersters ziet ons wachten met het glas leeg en vraagt ons nog eens in te mogen schenken. Goed bedoeld, maar we kwamen vooral om te eten. Kaart niet superspannend, enige bijlage aardappeltjes, kleine wijnkaart, alleen Frans en Chileen. We houden het op ietwat verhaaste opening omdat de verbouwing uitliep. De akoestiek lijkt er niet op vooruitgegaan.

    • Eten & drinken 5
    • Sfeer 5
    • Service 6
    • Prijs / kwaliteit 5
    5,1
    Eén vorige recensie
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  9. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft Rigoletto toegevoegd als favoriet restaurant

    Rigoletto eetgelegenheid gesloten

    € -
    • Spaans
    • Pizzeria
    • Italiaans
    Nieuwe Ebbingestraat 115 Groningen
    19 positieve stemmen6 negatieve stemmen
    Bewaar
    Bewaren in lijst Sluiten
  10. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Culinaire agenda - oktober
  11. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Culinaire agenda - oktober
  12. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor De Gulzige Kater

    'De wereldreis van de kater' (driegangenspecial van telkens een ander land) naast de reguliere kaart brengt ons deze week in Spanje. Tapastrio met champignons-in-aïoli, chorizo en smakelijke gamba. Paella die paella is! (benadrukt mijn -kritische- disgenoot) en dessert flan die er exorbitant goed uitziet en idemdito smaakt. De prosecco vooraf is er eentje die fijn droog is, de (Italiaanse) Merlot prima, mijn Rosado minder krachtig dan verwacht. Bijlagen frieten, mayo, sla, niks mis mee. Dat zalmforel zoals op de kaart staat, in werkelijkheid dikke zalmmoten zijn, bederft de pret van buiteneten op 'de Groninger Ramblas' allerminst. Gastvrije ober weet, nou zeg, da's service! een leuk plekje binnen naast de bar voor de koffie te vinden. Met zicht op de open keuken waar dame kok dit alles in haar eentje maar even doet; 56 couverts die doordeweekse avond, horen we. Onze waardering voor De Kater blijft staan, want jaaaren terug waren we ook al zeer enthousiast. De kok krijgt een dikke pluim van ons en haar gunnen we, wanneer het voor haar zo ver is, een lange, relaxte vakantie! (Om misschien wel meer ideeën op te doen...)

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  13. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Km² culinair en cultureel
  14. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Asia Today

    "Voortreffelijk!", is de kernachtige reactie van mijn tafelgenoot wanneer wij voldaan maar niet vervelend-propvol de aangename rekening voldoen voor het 3 x 2-'Today's Dining'-gangenmenu. Hiermee doelt hij op de portionering, het tempo waarin de diverse gangen/gangetjes worden geserveerd en de diverse smaaksensaties. Alles heeft eigen smaak behouden, eend proeft als eend, ossenhaas als rund, de diverse vis idem en de groenten zijn kraakvers. Bijgerecht Bimbim Bap was ons onbekend maar bestellen we volgende keer zeker weer. Bediening gastvrij, prima. Beperkt wijnassortiment van uitstekende samenstelling! Wijnglazen nippertje prijs/kwantiteitverhouding, maar dat is dan ook echt het enige waar je over kunt miepen. Conclusie: concept deugt helemaal.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 8
    8,6
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  15. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Sprookje met slokjes
  16. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Villa Persia

    Het kleine restaurant wordt gedomineerd door de aanwezigheid van een kolossaal flatscreen dat continu oosterse clips uitzendt. De enige reden waarom ik niet aan de serveerster vraag of het volume van, ik gok, level 9, misschien wat aangepast kan aan de ambiance die als ‘Gezellig en romantisch’ wordt aanbevolen (zie boven), is dat ik wil ervaren wat dit voor effect op de eterij heeft. Voorgerechten, aubergine met ui, mint en zure room en linzensoep overtreffen ruimschoots onze verwachtingen. Hoofdgerechten zijn, ook voor bescheiden eters als wij, matige porties mager kebab- en lamsvlees met droge witte rijst en gegrilde tomaat. We kleden ze zelf aan met extra bestelde olijven met o.m. granaatappelsiroop (best lekker), zure knoflooktenen, knoflookyogurtsaus en salade (blokjes komkommer en tomaat in een dessertschaaltje). De bediening is vriendelijk. De houder voor papieren handdoekjes bij de wc’s is leeg. Gedurende ons verblijf komen er twee tafels bij. De sfeer (lees: muziek) zorgt dat we niet ontspannen achterover leunen en een dessert bestellen. Oh, ja er bestaat ook mogelijkheid pizza en shoarma op te halen. De rest van de avond deng-dengt de muziek in mijn hoofd verder.

    • Eten & drinken 6
    • Sfeer 3
    • Service 8
    • Prijs / kwaliteit 6
    5,9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  17. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Hulde voor de chef-koks
  18. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Restaurant Ekkelenkamp

    Hier deugt alles wat je van een restaurant van 75 jaar jong mag verwachten. Degelijke kaart met twaalfuurtjes, uitsmijters en supersmakelijke maaltijdsalades. Parkeerplaats op terrein, en de bediening, hèhè, zo moet het toch, met niet alleen jong spul dat van niets weet maar jong en niet piep en ouder maar niet stok; beiden met kennis van zaken! Hier serveert men goede Amsterdamse kroketten (peterselie!): niet vet en gewoon perfect van opdien-temperatuur. Amy Winehouse en Diana Ross passen hier best op de achtergrond. De derde generatie Ekkelenkamp is ook patissier. Mijn keuze valt na enige twijfel op een chipolatapunt die precies zo smaakt als-ie eruit ziet: heel, heel erg lekker. Propere wc’s die makkelijk de eeuw kunnen halen, zo glimt het marmer. De placemat met oude foto van de zaak maakt alles helemaal rond. Enig mini-smetje op het stralende blazoen is de theekeuze: Revolution is niet mijn merk. Maar daar twist ik echt niet over.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  19. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Keuken van Hackfort

    De Keuken van Hackford stond al een poosje op ons verlanglijstje. De Keuken van Hackford blijft op ons verlanglijstje omdat we zo heel erg tevreden zijn over het diner van een paar dagen terug. Perfecte gastheer die uitstekende wijnen (bij Hackfort alleen bio!) adviseert, prima porties, goede stoelen, onopvallend muzikaal behang. Presentatie: doelmatig artistiek, dus geen overbodige stroopkriebels over het bord. Amuse: bitterballetje van Old Amsterdam-risotto met truffelmayo, dan coquilles, crème brûlée van rode biet en bouillabaisse waar een kok uit Marseille zich niet voor zou schamen. Prachtige moot skrei, jong kalfstrio met werkelijk sucade om te zuigen en zwezerik om te zwijmelen. Mooie kaasplank, bosvruchtendessert van diverse aanvullende disciplines. Volgende keer proberen we het koolhydraatarme menu!

    • Eten & drinken 10
    • Sfeer 10
    • Service 10
    • Prijs / kwaliteit 9
    9,6
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  20. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Patat met slagroom
  21. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Wereldkampioenschap Snert en Stamppot
  22. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het topic: Gezond uit eten gaan

    Adriaan, interessant!

    Gerard, wel gunstig om heel veel mensen als suppletie te dienen (citaat uit het artikel):

    Maar er is nog een andere buitengewone eigenschap van chlorella, genoemd de "chlorella groeifactor" (CGF) Het is een eigenschap die wetenschappers van over de gehele wereld bezig houdt. Wetenschappers vinden geen antwoord op de vraag waarom chlorella sneller groeit dan om het even welk ander voedingsmiddel dat door de mens wordt gekweekt. Chlorella verviervoudigt zichzelf iedere 20 uur. Wanneer de CGF door de mens wordt geconsumeerd, verhoogt het vermogen weefsels te herstellen en te genezen aanzienlijk. Bovendien vermeerdert de groeisnelheid van de lactobacillus (gewenste bacteriën) in de darm.

  23. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het topic: Gezond uit eten gaan

    Nog een late reactie maar niet te laat, denk ik. In Groningen een keer bij Bla Bla-vlees-noch-Vis(*) gegeten. Prima voor vegetariërs, ook veganisten zijn welkom. Wij aten uitstekend, niks geen malle vleesvervangers, gewoon geen vlees en vis en goede creatieve invulling hiervan. Omdat wij zelf ook vaak vegetarisch eten (wederom, niks geen malle op vleesgelijkende viezigheid) waren we erg kritisch maar zijn bepaald niet ontevreden thuisgekomen. Wat wij dan thuis eten bijvoorbeeld is Nigvziani badrijani (Georgië), aubergines met noten/kruidenvulling. Of anti-kannibaaltjes, schijnt in België bekender te zijn dan hier: rode -rauwe- bieten in tartaarvorm met noten en kruiden. De naam heb ik niet bedacht.

    (*)Cynthia, Rotterdam heeft ook een vestiging!

  24. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het topic: Voor de/het beste ....... in (plaats) moet je naar .........

    Opening The Jane 25 maart 2014. Eerste maanden al volgeboekt. Supertrouwe vaste klandizie uit Oud Sluis teleurgesteld want zij kregen slechts 24 uur om te reageren om bij try-out aanwezig te mogen zijn. Maar niet zozeer deze korte reactiemogelijkheid schoot hen in het verkeerde keelgat, noch het gegeven dat ook zij volle pond mogen betalen. Maar de mededeling dat zij slecht éénmaal per maand nog mogen reserveren maakt hen niet gelukkig.

  25. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: 'Alles naar wens?'
  26. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Rigoletto

    Niet de eerste, zeer zeker niet de laatste keer dat we in alle opzichten ronduit tevreden de avond bij Rigoletto doorbrengen. Anti pasti met o.m. uitstekende bruchetta, gespieste olijf bovenop een in chorizovariant gewikkeld broodverrassinkje. De ovenhete garnaaltjes in -uiteraard, verse- knoflookolie met brood, de flinterdunne spaghetti die met verse parmezaan en zwarte peper een ultiem geslaagd huwelijk vormt (duidelijk voorbeeld van 'less is more'!), de entrecote met rucola en tomaat, de zelfgemaakte pannacotta met een flinke drup Spaanse 43. Een en ander vergezeld door witte Torres en Orvieto en rode Siciliaanse Corvo. De verleidelijk lange aanloop naar het hoogtepunt langzaam afgebouwd door espresso met Mirto di Sardegna, geserveerd door Daniel, die behalve kok ook gastheer en behalve gastheer ook kok is en zo gigantisch veel weet over eten en drinken dat je jezelf betrapt op de overweging om nog meer lekkers te bestellen. Alleen zou dat een beetje gek zijn met een zo aangenaam gevulde maag... Gewoon snel weer een aanleiding zoeken voor volgend bezoek. Overigens, prijs/kwaliteit echt prima.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  27. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Gezond met statafels en stofzuigen
  28. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Gezond met statafels en stofzuigen
  29. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft een recensie geschreven voor Elmer's

    Knoeperts van appeltaartpunten met een gratis toef slagroom als garnering, inclusief een rozenknopje; daar worden we vrolijk van op een grijze winterdag. Bij de latte macchiato wordt op mijn verzoek honing i.p.v. suiker geserveerd: lekker! De bediening is zeer vriendelijk en voorkomend en bij de rekening krijgen we een koekje geserveerd met een wens. 'Tob niet, het wordt toch anders' en 'Lach er wat vaker op los in je eentje en giechel eens vaker in gezelschap van anderen', krijgen wij. Net wat je kunt gebruiken op zo'n druilerige dag. Dat de taart, maar dat is puur persoonlijk, met een snufje minder kaneel nòg lekkerder zou zijn, ach, dat is geen reden om te zeuren. Ik ga nog eens terug, voor een ander taartje en voor de warmte, letterlijk en figuurlijk. Trouwens, heel fijn, sinds een paar weken worden de taarten en koekjes van Elmer's voor de ophaal aan de overkant verkocht in de voormalige winkel van banketbakkerij Timmerman.

    • Eten & drinken 9
    • Sfeer 9
    • Service 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  30. Jos Rietveld's profielfoto
    Jos Rietveld heeft gereageerd op het artikel: Patat met slagroom

Meer updates