Restaurant etc. gezocht in de buurt van ..............?

  • Rob en Els

    In deze Topic kun je, als je aangeeft welke keuken en in welke prijsklasse je zoekt, een tip krijgen voor een te bezoeken restaurant, als je zelf in die buurt niet bekend bent. Ook handig voor vakantiegangers. Dus ook een tip voor een B&B of Hotel, Motel, Pension of Spa is natuurlijk een vraagje waard.

  • Tom-Eric

    Was er maar een goede website waar je restaurants mee kon vinden ;-)

  • Rob en Els

    Jaja, ik snap je hint :) Maar veel mensen willen via een forum snel snel een antwoord of tip. Let maar op. Je kunt het allemaal vinden op eet.nu, maar soms zijn er dan net geen recensies genoeg, of het is qua info te oud.

  • Tom-Eric

    Snap ik, één van de redenen dat het forum er is is ook om dit soort vragen te beantwoorden hoor. Hopelijk halen wij er nog wat adressen uit die nog niet op de site staan, zodat we de site ook weer kunnen verbeteren.

  • Tom-Eric

    Ok, laat ik dan de eerste zijn die vraagt om een bepaald soort restaurant. Toen ik vorig jaar voor 4,5 maand naar Thailand vertrok hebben we daar vaak bij MK Restaurants gegeten.

    Het concept van MK vond ik erg leuk. Er staat in het midden van de tafel een pot met water die elektrisch gekookt wordt. Je bestelt vlees, vis en groente die je met z'n allen in dezelfde pot doet en er later ook weer uit haalt. Door alle verschillende ingrediënten krijg je een lekker soepje waarvan je de smaak aan kan passen met sausjes. Naast dat het lekker is is het ook erg gezellig omdat je met z'n alles tegelijk aan het koken bent. Zie ook deze video die ik vorig jaar gemaakt heb.

    Ik weet dat het concept internationaal bekend staat als Hot pot en in Thailand als Suki. Ik zou het graag een keer hier in Nederland doen (als het niet te ver weg is), maar ik heb geen idee of er restaurants zijn die dit concept in Nederland hebben toegepast.

  • Rob en Els

    Hoi TE,

    Dat wordt toch denk ik richting Amsterdam naar Chengdu.

    gr. Els

  • Tom-Eric

    Ah, er is tenminste een restaurant dat het doet! Ik heb in het verleden al een paar keer gezocht, maar nooit iets gevonden. Amsterdam is nog wel te doen als we het combineren met een bezoek aan vrienden :-). Bedankt!

  • rudi reppert

    Als A'dam niet lukt, kun je in Chinatown DenHaag bij meerdere authentieke Chinese restaurants (bv. Full Moon) Hotpot genieten, maar ook vele van de Chinese top-100 restaurants her en der in ons land serveren volgens mij de Hotpot..
    (en bij mij hier om de hoek in Leeuwarden het betere chinese specialiteiten restaurant Kota Radja) en ja, errig leuk, lekker, gezond en gezellig..

  • Tom-Eric

    Sinds eerste kerstdag kunnen we nu ook thuis gewoon een hotpot maken zodat we niet het hele land doorhoeven om een restaurant te vinden wat het aanbiedt, maar bedankt voor alle suggesties!

  • Rob en Els

    Dat is dan ook meteen handig voor ons allemaal. Hoeven wij ook niet het land door. Alleen de beoordeling wordt moeilijk. Moeten we misschien toch eerst naar Amsterdam en dan maar eens bij jouw reserveren ;-)

    TE's Kitchen Rules !!

    Kerel, een goed uiteinde !!

  • Rob en Els

    Wie weet een B&B met goede veilige parkeergelegenheid (liefst garage) in de buurt van Breda ?

  • Rob en Els

    Ik zat in foute topic. Deze kan weg.

  • Rob en Els

    Hoi,

    Ik zou graag eens af en toe shoarma willen eten. Nou ben ik ooit (35 jaar geleden) een van de eerste geweest die dit deed eten in Heerlen. Deze zaak had natuurlijk lam en kalf in haar producten. Ze kostten toen 5 en 6 gulden per stuk.

    Waar kan ik nu een eerlijke shoarma eten, en hoe kan ik zeker weten dat hij van lam of kalf bereidt is ? Namelijk om heel eerlijk te zijn, als je mij 2 broodjes neerzet, en de ene met varkensvlees en de ander met lam, of kalf dan heb ik vanwege de kruiden die er gebruikt worden moeite om te ontdekken welke met lam gemaakt is. Misschien zou ik het met proeven toch ontdekken, maar ik bestel geen 2 verschillende maar het liefst die van en met lam.

    Ik ben dus eerlijk gezegd achterdochtig, dat wanneer ik uit de kaart de shoarma met lam bereidt kies, dat ik dan gewoon varkensvlees (of een mix van vleessoorten) krijg. Zit ik ook nog naderhand een recensie te schrijven hoe lekker die was met lam ;-(

    Los van bovenstaande, heb ik dit ook met bepaalde vissoorten. Als er een stevige vissoort in het menu zit, dan wil ik wel eens twijfelen, was dit nou echt roodbaars, of victoriabaars of was het een stukje tilapia of kabeljauw ? Hoe kleiner het mootje is, bijvoorbeeld in een 5 gangen menu op nivo, dan vind ik dat echt moeilijk. Daarom doe ik dat de laatste tijd (als ik het niet zeker weet) anders formuleren in de recensie. Je zult opscheppen of lyrisch zijn in je recensie over de (bijvoorbeeld) heerlijke victoriabaars en de zaak had iets anders op het bord vanwege inkoop issue of iets dergelijks, en verwend je met een ander stukje vis. Want soms doet men, niet boos bedoeld, niet alles communiceren ;-)

    Maar sorry ik dwaal van de shoarma vraag af.

    Graag jullie tip !

  • Tom-Eric

    Alanya in Heerlen bereidt alles met 100% kalfsvlees en staat heel erg goed bekend (zowel op Eet.nu, als bij inwoners van Heerlen).

  • Tom

    Alanya staat inderdaad heel erg goed bekend en heeft ook erg smakelijk voedsel, maar zeker weten dat het 100% kalfsvlees is kun je volgens mij niet. Sterker nog, de kans is zeer groot dat het dat niet is. Doorgaans is het gemixt met kalkoen en/of kip aangezien dit veel goedkoper is. Varkensvlees zou ook nog kunnen al lijkt mij dat persoonlijk wat minder waarschijnlijk, aangezien moslims over het algemeen zelf geen varkensvlees eten.

    Op internet zijn een aantal leuke filmpjes te vinden over 'het DNA van een broodje döner kebab', misschien dat je hier wat nuttige informatie uit kunt halen :) Volgens mij heeft de keuringsdienst van waren zich ook al met deze hele kwestie beziggehouden overigens... Google is your best friend!

  • Rob en Els

    Hoi,

    2 Snelle reacties. Ja Tom, dat dacht ik wel zo'n beetje. Ik heb ook inderdaad een reportage ooit gezien waarin ik alleen nog weet dat het om een mix van vlees ging. De torens met vlees gingen over de hele wereld. De reportage ging over de top producent van dit product.

    Als ik er in mijn familie, tijdens een feestje, over begin, dan krijg ik ongelofelijk veel verhalen en tegenstrijdigheden, en soms gaan ze onder elkaar "bekvechten" over waar het wel goed gebeurt en waar niet. Ik heb echter nog geen echte zekerheid gekregen.

    En Tom-Eric, ik bezocht de website van Alanya even en Döner is het correcte woord. Was ik even kwijt. In het menu is het niet echt duidelijk wat waar in zit. Echter ze doen in een tabblad apart vermelden dat ze met kalfsvlees werken. Weetje, als het lekker is, dan is het op zich prima. Maar ik zou een handigheid willen weten hoe ik het zou kunnen achterhalen, welk soort vlees ik in mijn Döner heb.

  • Tom

    Garanties zul je nooit hebben als particulier zijnde die even een broodje komt halen, want volgens mij is het op uiterlijk niet te onderscheiden. Als je het echt wilt weten dan zul je al een broodje kebab moeten bestellen, zonder saus of andere dingen erop, en dan ermee naar een of ander lab gaan om te onderzoeken wat het precies voor vlees is. Een snel handigheidje om het 'on the spot' te kunnen bepalen kan ik me in ieder geval niet bedenken...

  • Tom-Eric

    Ja kan altijd zeggen dat je allergisch bent voor kalkoen en kijken of ze het broodje döner nog steeds aan je willen verkopen ;-).

  • Gerard

    mwoch, ze verkopen toch ook varkensvlees aan moslims?

    Zie ook http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/21-01-2010/RVU_104317

  • Rob en Els

    Dankzij het filmpje ben ik weer "im Bilde". Döner heeft niets met broodjes shoarma van doen. Ik raakte zo straks dus even in de war. Ik vermoedde ook al dat het lastig zou zijn om dit ter plekke te kunnen beoordelen. Kleur etc. veranderd door kruiden etc. en vlees reepjes/stukjes lijken dan heel erg op elkaar. Dat men in shoarmazaken varkensvlees verwerkt, dat zou volgens velen inderdaad een feit zijn. Ze zullen het volgens mij niet aan moslims verkopen. Tenminste als ze elkaar kennen. Hoop ik toch.

    Wat ik al schreef, ook met vis is dat voor ons, en vele anderen, hetzelfde probleem. At vroeger graag baramundi in Mechelen bij de Burgemeester. Als ik hem ergens anders bestelde, dan heb ik wel eens getwijfeld. Een filetje van een platvis onderscheiden t.o.v. een mootje zeeduivel, dat is vrij makkelijk. Maar verschillende platvissen weten te herkennen, dat is een ander verhaal. Er wordt heus niet altijd de menu kaart aangepast naar de inkoop, als die tegenzat.

  • Ron

    Hoi,

    Hebben jullie ook suggesties voor All you can eat restaurants in Den Haag? Liefst een wat oriëntaalse (chinees,thais,japans) keuken en óf in het centrum óf met gratis parkeren.

    Ik kan wel veel vinden op het net, maar ik ben benieuwd naar jullie suggesties.

    ps. Ik kom zelf uit Friesland en kom niet zo vaak in Den Haag.

    Alvast bedankt,

    Ron.

  • rudi reppert

    bv. Full Moon AYCE Hotpot en Dimsum in hartje centrum/chinatown.. gewoon errig lekker..
    (ik woon in Leeuwarden, maar kom nog vaak in DH.. zie recensies/favouriten..)
    en nu vast extra leuk met het Chinese Oud+Nieuw..

  • Rob en Els

    Hoi Tom-Eric,

    Zou jij me een (of meerdere) goed steakhouse kunnen adviseren hier in oostelijk zuid limburg?? Dan denk ik aan Heerlen, Kerkrade of Gulpen en omstreken.

    Alvast bedankt.

    gr. Rob

  • Tom-Eric

    @Rob Ik zou je graag een goed advies geven, maar helaas heb ik weinig ervaringen met steakhouses in de buurt omdat die meestal afvallen als we een restaurant zoeken waar kunnen gaan eten (vegetarische vrienden en familie, mijn partner eet geen rundvlees, etc.).

  • Rob en Els

    Hoi Tom-Eric,

    Toch bedankt voor de snelle reactie.

    gr. Rob

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.