Recept gezocht ?

  • Rob en Els

    Mocht je op zoek zijn naar een recept voor een specifieke gelegenheid, of zomaar om eens speciaal voor jezelf of samen met anderen te koken, dan kun je hier een vraag wagen. Wij, of andere eet.nu gebruikers zullen dan van harte een oplossing posten. Ik ga er wel vanuit dat je van tevoren al ge-googled hebt. Dus als je een recept niet vind, of dat een bestaand recept onduidelijk is, dan horen we het hier. Ook tips en slimme ideeën zijn natuurlijk leuk om hier te laten weten.

  • Tom-Eric

    We hebben zelf wel eens gedacht om op Eet.nu een plek te maken waar recepten gepost kunnen worden, maar er zijn al zoveel websites die dat hebben dat we dat tot nu toe nog niet gedaan hebben. Wellicht als er vraag naar is of als mensen bepaalde ideeën hebben daarover kunnen we er nog eens naar kijken.

  • Rob en Els

    Ik wilde ook niet regeren op een recept vraag die via google door diverse bestaande sites ingevuld kan worden. Het ging mij om de vragen die niet met google opgelost kunnen worden.

  • Rianne Dekker

    Kan iemand mij helpen? Morgenavond wil ik een lekkere quinoa salade maken (met kikkererwten, munt, geitenkaas, rode besjes en meer) als 'side dish' - koud hoofdgerecht wordt hier thuis niet gewaardeerd, maar ik wil er graag nog iets lekkers bij maken. Iemand een idee? Enige voorwaarden is dat de bereiding niet langer dan 3 kwartier/uur duurt en dat het niet bestaat uit alleen maar dure ingrediënten :)

  • adriaan
  • Gerard

    Wat dacht je van een groente curry?

    1 kop gedroogde linzen
    6 koppen water

    15 minuten pruttelen.

    Dan voeg je toe: 1 gesnipperde ui, 1 zoete aardappel in blokjes, blikje tomatenblokjes, zakje sugarsnaps (bonduelle diepvries), 2 tl currypoeder, 1 tl knoflook poeder, 2 tl gedroogde groene kruiden (italiaans of herbes de provence, oid) en bakje champignons. 10 minuten koken. Klaar.

    Groente Curry

    Ik gooi er op het laatst nog een zak gewassen spinazie door voor de vitamintjes en mineralen. Niet op foto.

  • Rianne Dekker

    @Ad: Bedankt, maar dat eten we al regelmatig, ik doe liever iets specialers! :) Vind de combinatie pasta en quinoa ook niet zo geweldig.

    @Gerard: Thanks! Heb je een suggestie voor iets anders dan champignons (of paddestoelen)? Da's namelijk één van de weinige dingen die ik écht niet lust.

    Ben benieuwd of er nog meer suggesties komen :)

  • adriaan

    @Rianne, deze niet hoor maar ik snap je argument. Ik zou het recept zeker eens proberen op een andere keer. Lies gaat hem nu maken, jammie.

  • Gerard

    Rianna, je kunt er alles in gooien wat je wilt, in huis hebt of in de aanbieding is. Je kunt ook gewoon de champignons er uit laten en dan zal het nog interessant smaken.

  • adriaan

    @Gerard, das is nog eens een flexibel recept. Alleen de term interessant dient nader verklaard te worden.

  • Gerard

    als in: niet saai

  • Rianne Dekker

    Nogmaals dank heren, maar ik heb iets gevonden! Heb het al eens gegeten en was echt een succes. Biologische/scharrel kipspiesjes met mango-muntsaus. Heerlijk!

  • Rob en Els

    Een vraagje over gedroogde tomaatjes. Deze zijn te weken door ze 15 à 20 minuten te koken. Maar ?? ik vind de smaak dan vaak niet meer, of bitter weinig terug. Uiteraard zijn er in de groothandel gedroogde tomaatjes op olijfolie te koop. Deze zijn al zacht en top op smaak. Maar heel erg duur. Ingelegd op andere oliën vind ik ze niet lekker.

    Hoe kan ik nu de gedroogde tomaatjes (u kent ze wel uit de supermarkt in zo'n klein plastic zakje) super zacht krijgen, en toch hoog op smaak. Waarna ik ze dan in een weckpot op Rainieri olie met wat knoflook en andere kruiden (kruiden variërend) kan bewaren.

    Wellicht is het überhaupt niet mogelijk. Het zij zo. Dan weet ik dat tenminste definitief.

  • Gerard

    Als je ze in water kookt, dan gaat er veel van de smaak in het water zitten. Hier zou je nog iets mee kunnen doen, maar het zit inderdaad niet meer in de tomaten.

    Normaliter zou een weken in warm water staan voldoende moeten zijn. Een kwartier koken lijkt me wat warm. Je kunt ook weken in 1/3 rode wijn met 2/3 water.

    Daarna in olie en kruiden stoppen zou toch ook veel van de eventueel verloren smaak terug moeten geven.

  • Rob en Els

    Ik denk dat ik het volgende ga proberen. Ik neem een au bain marie pannetje en doe de gedroogde tomaatjes alvast in de olie en verwarm dan ongeveer tot zo'n 65 à 70 graden het water, en daardoor de olie en de gedroogde tomaatjes. Als ze zacht zijn (als ze dat al worden) laat ik alles afkoelen en dan de kruiden erbij en in de weckpot ermee. Of heeft iemand dit al geprobeerd ??

  • Gerard

    Neen. Ik heb vroeger wel eens gedroogde tomaten in koude olie gegooid, maar dat werkt niet. Later enkel met water omdat ik geen olie wil eten.

    Je zou ook nog zelf tomaten kunnen drogen in de oven. Dan kun je bij de juiste vochtigheid stoppen en dan rechtstreeks in de olie.

  • Rob en Els

    Ik kon deze nog niet.

    http://www.receptenvantopchefs.nl

  • Rob en Els

    Recept of bewaaradvies voor knoflook.

    Laatst heb ik een strang knoflook gekocht en alle teentjes schoongemaakt en op olijfolie gezet. Dat was stom begreep ik achteraf. Dat schijnt een schimmel te genereren.

    Wie heeft een gezond idee om knoflook strangen te bewaren c.q. een recept hoe ze wel correct en gezond bewaard/geconserveerd kunnen worden.

  • Tom-Eric

    Bij ons liggen ze gewoon rond kamertermperatuur op een donkere, droge plek (keukenkastje) en we hebben nog nooit problemen daarmee gehad, maar in zo'n beetje elk gerecht gaat wel knoflook dus we hebben ze misschien niet lang genoeg om problemen te krijgen.

  • Rob en Els

    Thanx ! Ik had gehoopt dat er nog een andere manier was.

  • Rob en Els

    Ik heb nog een vraagje over knoflook. Als jullie knoflook kopen, hebben jullie dan ook bijna altijd knolletjes die muf ruiken?? Ik heb bijna altijd prijs bij de AH en heb alle verschillende geprobeerd. Bio, met 2 verpakt in lichtpaars netje. En het netje met plusminus 5 knolletjes. Allemaal steeds muf. Op internet wordt duidelijk dat de lading dan ergens vochtig heeft gelegen. Hebben jullie dat ook???

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.