Nieuwe eetgelegenheid ?? of Gesloten !! of Opnieuw geopend.

  • Rob en Els

    In dit Topic kun je iedere eet.nu gebruiker laten weten waar een nieuwe eetgelegenheid, toeleverancier, specialiteitenzaak of wijnhandelaar is geopend, of waar een leuke nieuwe actie of activiteit loopt. Ook heropende zaken met, dezelfde naam maar met nieuwe eigenaren, of nieuwe naam met de oude eigenaren, kan hier gedeeld worden. Zodoende weet niet alleen eet.nu als eerste waar iets veranderd, maar wij, de gebruikers, ook.

    Uiteraard als een zaak doet sluiten, dan kan dit ook hier vermeld worden. Maar het is niet de bedoeling om er tevens een waardeoordeel bij te gaan schrijven.

    Het is handig om te weten wat er zoal wijzigt in horeca nederland. Als je in limburg woont dan is het niet vanzelfsprekend dat je een nieuwe zaak in friesland opmerkt op eet.nu, als deze wordt toegevoegd. Wil je net een lang weekeinde naar friesland toe, dan kan het handig zijn om te weten dat er net iets nieuws is. Ook een nieuwe culinaire leverancier van wat dan ook is handig voor iedereen.

    Af en toe door dit topic bladeren houdt degenen die het interessant vinden op de hoogte.

    Alvast bedankt.

  • Rob en Els

    Nieuw in Simpelveld vanaf eind juli begin augustus 2014.

    Kookstudio Maxime, gelegen in de Vroenhofstraat 1E, 6369 AP te Simpelveld

    Lille en Nick Schreuders hebben reeds een proefopstelling van de apparatuur in de kookstudio ruimte gepresenteerd aan de eerste geïnteresseerden, en die hebben vol bewondering e.e.a. bekeken én al gereserveerd.

    Straks kun je hier met vrienden (of een hobby kookclub) gebruik maken van een prachtige keuken en samen koken. Naast de mogelijkheid om binnen te eten is er tevens buiten een terras met mooie parasols om de culinaire eigen bereidingen te nuttigen. Prijsindicatie is € 250,- voor een avond. Bijvoorbeeld van 18:00 uur t/m 23:00 uur. U kunt alle apparatuur gebruiken en u hoeft alleen de boodschappen en drank mee te nemen. Wijnkoeling, afwasapparatuur en mooie grote kachels maken het een speciale beleving. Na afloop dient u alles schoon achter te laten. Indien gewenst kan ook een afwashulp besproken worden.

    Kookstudio Maxime is een extra activiteit naast de restaurantexploitatie genaamd BijMaxime. Dus iedereen die niet zelf wil koken, en toch lekker wil eten, kan graag aanschuiven in het restaurant BijMaxime.

    Geïnteresseerd in de Kookstudio, mail dan naar ezhomes58@gmail.com of bel met 06 222 181 55

  • Rob en Els

    Nieuw in Wanroy bij Grand cafe de Raadskelder.

    Buggyrijden arrangement voor € 30,- Dat lijkt me heel leuk gezien de voorbeeld auto. Dit kwam ik puur toevallig tegen na het lezen van een recensie en daarna bezoeken van de website behorende bij de zaak van de betreffende recensie. Zie activiteiten via onderstaande link.

    http://www.eet.nu/wanroij/grand-cafe-het-raadhuis/website

  • Rob en Els

    Nieuw: Slijterij in (naast) de Plus Supermarkt in Simpelveld

    Sinds een aantal maanden is er weer een slijterij in Simpelveld. E.e.a. gelieerd aan de Plus Supermarkt op het Kloosterplein.

  • Rob en Els

    Nieuwe insteek in Vijlen bij Restaurant Uit de Kunst.

    De crew van Les Aromes te Wahlwiller is met Uit de Kunst te Vijlen een nieuwe opzet gestart. De website en de uitleg zijn veelbelovend.

    http://www.eet.nu/vijlen/uit-de-kunst/website

  • adriaan

    D'Ouwe Tramhalte in Duizel.
    Hier zitten inmiddels al weer ongeveer een half jaar twee nieuwe eigenaars (Rob Wijnen en Ilse Graafmans) in en voeren de "nieuwe" zaak onder dezelfde naam.

  • Rob en Els

    Nieuw in Haarlem vanaf juli 2014 restaurant Happa

    Wordt een All you can eat concept op de Riviervismarkt 9, Haarlem

  • Rob en Els

    Nieuw in Gulpen de Imperator

    Hier zat vroeger Eetcafé 't Brouwerswapen

    http://www.eet.nu/gulpen/de-imperator/website

  • Rob en Els

    Nieuw in Utrecht vanaf midden Juli 2014 Zomerrestaurant Het GrachtenAtelier

    Algemene keuken. Gelegen aan Oudegracht aan de Werf 207 te Utrecht

  • Rob en Els

    Heropening van de Leeuw van Vlaanderen te Gulpen in juni 2014

    Binnenkort zal de Taverne de Leeuw van Vlaanderen het nieuwe concept presenteren. Ik hoop dat er een aantal biertjes op tap blijven zoals het Tongerlo blond bijvoorbeeld.

    De website van hun zal nog een update krijgen, neem ik aan ?

    http://www.eet.nu/gulpen/de-leeuw-van-vlaanderen/website

  • Rob en Els

    Nieuw: Wijncursus Nieuwe Stijl in Breda sinds maart 2014

    Bron: Wijnbloggers.nl

    Wijncursus Breda begint dit jaar voorjaar met het geven van wijncursussen op een nieuwe, verfrissende manier. In kleine groepen gaat register-vinoloog Jeroen van Mierlo aan de slag om wijnliefhebbers van alles over wijn te leren en te leren hoe je wijn kunt proeven om zo meer van wijn te kunnen genieten. En dan niet alleen vanuit de boeken, maar ook interactief en met moderne werkvormen. Geen rijtjes en feitjes meer leren zoals dat gebruikelijk is bij een wijncursus om je zo voor te bereiden op het wijnexamen. Nee, dat is bij de wijncursus Nieuwe Stijl van Jeroen van Mierlo niet het geval. Jeroen van Mierlo gooit het roer om!

    Wijncursus Nieuwe Stijl

    Tijdens de wijncursussen die Jeroen zelf heeft gevolgd, viel het hem op dat er vaak onnodig ingewikkeld en deftig wordt gedaan over wijn. Terwijl wijn, naar zijn mening, vooral is bedoeld om van te GENIETEN. In de nieuwe wijncursus die Jeroen van Mierlo gaat geven, komt het druivenras centraal te staan en wordt de klassieke opzet losgelaten.

    “In de klassieke opzet draait het om de wijngebieden, de appellations, de bodem, etc. Om rijtjes en feitjes. Die tijd is voorbij. In deze nieuwe wijncursus staat het druivenras centraal. Leer je wat de karakteristieken in geur- en smaak van het ras zijn, waar het druivenras voorkomt, wat de verschillen in de wijnen van deze druif zijn en natuurlijk de overeenkomsten. Ik denk niet dat mensen met de wijnatlas onder de arm wijn gaan kopen. Mensen zijn op zoek naar een frisse, droge wijn of een soepele rode en dan heb je veel meer aan kennis van de verschillende druivenrassen en hun verschillende stijlen. De cursussen voldoen nog steeds aan de actuele normen van de SWEN en bereiden je gewoon voor op het landelijke examen, maar worden op een andere manier gegeven. De theorie wordt op een andere manier behandeld. Naast een goed studieboek, krijg je een studiewijzer en toegang tot een speciaal ingerichte digitale leeromgeving.”, aldus Jeroen van Mierlo.

    Jeroen van Mierlo geeft wijncursus op nieuwe, verfrissende manier met moderne werkmethoden. Geen klassiek opzet, geen rijtjes en feitjes leren, maar anders...Over Jeroen van Mierlo

    Jeroen van Mierlo is groot wijnliefhebber, Bredanaar in hart en ziel en de vaste wijndocent van deze nieuwe wijncursus. Naast wijnprofessional, is Jeroen al jarenlang docent en opleidingsmanager in het particulier onderwijs voor volwassenen. Door deze ervaring staat hij voor kwaliteit van opleiden. Oók als het om gezellige cursussen gaat!

    Jeroen van Mierlo is RegisterVinoloog van de Wijnacademie® én Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie®. Daarnaast is Jeroen een van de eerste Register Wijndocenten van Nederland. Ook behaalde hij de internationale wijnopleiding WSET Level 3 / Wines & Spirits. En beschikt hij over een onderwijsbevoegdheid voor het Hbo.

    Meer informatie

    Meer informatie over deze wijncursus vind je op: http://www.wijncursusbreda.nl/

  • Rob en Els

    Wijnen uit Nieuw Zeeland.

    Bent u geïnteresseerd geraakt in wijnen uit Nieuw Zeeland ?? Die vraag horen we vaker. Google zelf, of probeer onderstaande links voor info.

    http://www.nieuwzeelandsewijn.nl/content/home

    http://www.adventurewinetrading.nl/

  • Rob en Els

    Nieuw in Rotterdam vanaf eind Juni 2014 Restaurant The Park

    Westersingel 70 te Rotterdam

    Keuken frans, met een flinke vinger in de pap van Erik van Loo

  • Rob en Els

    Net geopend midden Juni 2014 Het Gerecht in Ommen

    Markt 48 te Ommen. Keuken is gebaseerd op grillen en barbecue.

    http://gerechtommen.nl/

  • Rob en Els

    Net geopend in Juni 2014 restaurant Fernando te Zundert

    Rucphenseweg 30 te Zundert

    http://www.restaurantfernando.nl/

  • Rob en Els

    Heropening plus Geopend in Juni 2014 Flinders Hilversum en Groningen

    Kerkbrink 2 te Hilversum en Schuitendiep 54 te Groningen

    http://www.flinderscafe.nl/hilversum

    http://www.flinderscafe.nl/groningen

  • Rob en Els

    Net geopend in Juni 2014 Hudson Bar & Kitchen Almere

    http://www.restauranthudson.nl/restaurant-br-almere

  • Rob en Els

    Net geopend in Juni 2014 restaurant Orange in Apeldoorn

    http://www.restaurantorange.nl/

  • Rob en Els

    Nieuw in Augustus 2014 Pinchosbar de Zwarte Vosch

    Oude Gracht 48 te Utrecht

    Keuken Tapas/Spaans

    http://www.dezwartevosch.nl/

  • Rob en Els

    Uitbreiding bij Beren in Juli 2014

    1x in Utrecht
    1x in Heenvliet

    http://www.beren.nl/welkom/

  • Rob en Els

    Nieuw geopend in Juni 2014 THT te Amsterdam

    Buiksloterweg 5c
    1031 CL Amsterdam
    +31 (0) 20 760 4820

    http://www.tht.nl/

  • Rob en Els

    Nieuw in Utrecht vanaf Juni 2014 Eetcafe Sisters

    Willem de Zwijgerstraat 31 te Utrecht

  • Rob en Els

    Nieuw in Rotterdam vanaf Juni 2014 Viskantine Aan de Cool

    Willem Buytewechstraat 45 te Rotterdam

    http://www.debuikvan.nl/rotterdam/uit-eten/613-wat-ook-heel-cool-is-de-viskantine-aan-de-cool

  • Rob en Els

    Nieuw in Maastricht sinds Mei 2014 Restaurant 1632

    Dousbergweg 90 te Maastricht

  • Rob en Els

    Nieuw in Groesbeek Cafe & Restaurant De Bredeweg

    http://www.degroesbeek.nl/lokaal-nieuws/40147/cafe-zaal-restaurant-de-bredeweg-open-met-carnaval/

  • Rob en Els

Volg deze dialoog via e-mail

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.