Lekkere hapjes

  • An

    Als vrienden op bezoek komen, welke aperitief hapjes maak je dan zoal?

    Het "hapje" dat momenteel in mijn vriendenkring het meest gekend is, bestaat uit een bord Bugles (je weet wel, de chips), met wat geitenkaas in het midden. Zelf ben ik niet zo'n fan van geitenkaas, maar deze combi vind ik heerlijk! En makkelijk natuurlijk. Maar helaas niet helemaal geslaagd als je iets speciaals wilt.

    Een ander ideetje is ook simpel en lekker fris in de zomer: broodstengel met parmaham er omheen en een spiesje erbij met stukjes netmeloen (vb: galiameloen) en aardbei. Hmm...

    Onlangs wilde ik eens iets anders proberen en heb ik gehaktballetjes gemaakt met verse peterselie, ajuin, look, een ei, paneermeel en een beetje kaas. Erg lekker!

    Nog wat ideetjes voor lekkere (simpele) hapjes??

    Zoals je in de tekst hierboven kan afleiden, ben ik (nog) geen keukengenie ;-)

  • Cynthia

    An, ik vind dat best leuke hapjes hoor! Ook lekker, dit is gebaseerd op iets wat mijn moeder vaker maakte: een cocktailglaasje met daarin kaasblokjes, mandarijntjes, cashewnootjes in een cocktailsausje (rond de kerst vind je daar allerlei feestelijkere varianten van) en dan wat bieslook-ringetjes erop.

    Misschien iets meer een echt voorgerechtje maar wel echt een goede is champignons gebakken met ui en knoflook in boter, eventueel met wat versgeperst citroensap of wokolie in sesam smaak. Wat zout en peper erover en klaarrr!

  • adriaan

    simpel en erg lekker is de pepadew (potje) en dan zelf vullen met kruidenkaas of roomkaas

    dadel omwikkelen met spek en dan verwarmen in de oven

    plakje gerookte zalm insmeren met kruidenkaas en dit oprollen, prikkers erin en in schijfjes verdelen

  • Anneke Scholte

    Blikje party croissantjes blikje mini knakworstjes ,deze een voor een in elkaar rollen afsmeren met ei en 15 minuten in de oven

  • Tom-Eric

    Dat klinkt makkelijk en lekker!

  • Gerard

    We hebben laatst Samosa's gemaakt.

    1 pakje bladerdeeg (20 samosa's)

    vulling naar eigen keus. Wij hadden aardappelen, ui, erwten, koriander en kikkererwten

    Elk plakje deeg diagonaal doorsnijden

    Op elke driehoek een lepel van de vulling doen (zorgen dat de vulling niet aan de rand komt, anders springen de samosa′s open hij het bakken).

    De twee tegenover elkaar liggende punten op elkaar drukken en langs de randjes met een vork vastdrukken.

    20 minuten in de oven op 180 graden.

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.