Indeling € / €€ / €€€

  • Arnaud de Klerk

    Wat is, grofweg, de indeling die jullie hanteren voor de verschillende prijsklassen?

  • Gerard

    Als een restaurant prijzen heeft ingevuld op hun profiel, dan pakken we de laagste prijs die ze hebben en delen we het in als:

    € Goedkoop ( < 10,-)

    €€ Gemiddeld (10 - 25,-)

    €€€ Bovengemideld (25 - 40,-)

    €€€€ Duur ( > 40,-)

    Als er geen prijzen zijn ingevuld, dan maken we nog een paar beredeneerde gokken.

    Vernoemd in de Lekker of Michelin lijst dan €€€€

    Bib Gourmand (=max 37,- voor een goede maaltijd) €€€

    Shoarma, ijssalon €

    etc

    Nu zijn de prijzen tegenwoordig wel anders dan een paar jaar terug toen ik dit systeem heb gemaakt. Denk jij dat de monetaire grenzen nu nog kloppen?

  • Gerard

    Aw en wat ik nog vergat (maar Tom-Eric niet)

    Wat ik hierboven heb beschreven is hoe we het opslaan, maar om het eenvoudiger te kunnen weergeven voegen we de middelste twee groepen samen om ze zo op een 3 punts schaal te tonen.

    Dus €€ is 10,- tot 40,-

  • Arnaud de Klerk

    Omdat je refereert aan een Bib Gourmand, wat volgen mij 3 gangen moet zijn, ga ik even uit van een "complete eetbeleving", passend bij het soort bedrijf en dus niet "per gerecht"?

    Dus bij de McDonalds / Cafetaria zeg maar 8 - 10 Euro (Snack, friet & fris)

    Bij een simpele Bistro 35-45 Euro (soepje, maaltijd, toetje en wat te drinken)

    Mijn vermoeden is wellicht dat de schaal inmiddels wel wat anders zou mogen liggen. Bij een restaurant met een Michelin ster, maar ook bij bijvoorbeeld Salon de Provence, mag je toch wel op minimaal 100 euro de man rekenen als je niet gek doet. De standaard menu's liggen op 110 & 145 euro en dat zijn toch wel gangbare prijzen tegenwoordig. O&O heb ik laatst gegeten, en daar heb je de keuze tussen een menu van 130 of 155 euro. Daar zouden dan best wel wat Euro tekentjes voor nodig zijn ;-)

    Met een aperitief en een wijntje tik je tegenwoordig makkelijk de 200 euro p.p. aan bij de wat duurdere zaken.

    Na corona zijn de prijzen in de horeca flink gestegen.

  • Gerard

    Ja, het gaat om de prijs die je gemiddeld ongeveer pp kwijt bent.

    Die sterren vallen allemaal gewoon in de duurste categorie, maar ik denk wel dat we de categorieën wel iets moeten aanpassen. We hebben het intern besproken en denken dan aan:

    < 15 €

    15-30 €€

    30-50 €€€

    50+ €€€€

    Bedankt voor je input! Ik heb het op mn todo lijst gezet.

  • Arnaud de Klerk

    👍

  • Gerard

    Ik heb de grenzen aangepast, maar het is niet mogelijk om restaurants die al een waarde hebben automatisch aan te passen. Onze content managers en restaurants zelf hebben al jaren de mogelijkheid om dit handmatig in te stellen en die informatie mag niet verloren gaan.

    Ik heb wel alle restaurants die niks hadden en waar we een schatting konden maken aan de hand van andere informatie doorlopen en nu een prijs range gegeven. Dat waren er ~14k. Dit script laat ik nu ook elke nacht lopen om ontbrekende informatie te zoeken en waar mogelijk aan te vullen.

    Goede verbetering Arnaud!

  • Arnaud de Klerk

    Top :)

    Mocht ik er ergens tegen aan lopen dat het echt niet klopt geef ik wel een gil :)

Volg deze dialoog via e-mail

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.