Hoe selecteren we onze restaurants?

  • adriaan

    Voor mijzelf is het selecteren een heel ritueel geworden. Ik ben inmiddels een erg verwende eter en wil de kans van een misser tot een absoluut minimum beperken. Toch vind ik het erg leuk om nieuwe restaurants met een originele keuken te ontdekken.

    De aanbiedingen hou ik redelijk goed bij, dit om de kosten in de hand te houden.

    De toplijsten (GM, Michelin, Lekker enz.) geven een beeld van de reeds ontdekte restaurants. Leuker is het natuurlijk om het jonge talent te ontdekken.

    Mogelijke kandidaten, verkregen door tips, of hoge noteringen in de weken van Diningcity schrijf ik op een lijst.

    Vervolgens worden deze gescreend langs de persoonlijke meningen op de recensie sites. De kandidaten worden gevolgd om een actueel beeld te krijgen. Hierdoor ontstaat mijn wensen lijst.

    Gelukkig heb ik ook mijn favorieten lijst van beproefde restaurants die probeer ik jaarlijks een keer te bezoeken.

    Hoe zit het met jullie?

  • Erwin

    Hi Adriaan, je maakt er een heel werk van om te bepalen waar je uit eten gaat. Wij maken er ook wel wat werk van maar Ik doe eigenlijk een beetje het tegenovergestelde. We proberen ieder restaurant een keer uit, daar waar het tegenvalt schrap ik deze van de lijst en komen wij niet meer.

    Van de recensies die ik schrijf maak ik wel een ranking en mijn persoonlijke toppers willen wij wat vaker bezoeken.

    We gaan regelmatig uit eten maar beperk mij niet tot zg. toprestaurants, integendeel. Leuke restaurants vind je ook onder de "niet in Lekker genoemde" restaurants. Al is het natuurlijk wel zo dat je weer eens wat anders geserveerd krijgt.

    Ik heb overigens wel geleerd niet altijd op meningen van anderen af te gaan. Deze stroken niet altijd met mijn opvatting. Dit is overigens de belangrijkste reden geweest van mij om destijds zelf recensies te gaan schrijven op eetnu (en later op mijn eigen blog).

  • Tom-Eric

    Voor het selecteren van restaurants ga ik bijna altijd puur en alleen op de informatie op Eet.nu af. Ik kijk daarbij niet alleen naar het eindcijfer, maar ook naar de hoeveelheid recensies en kies soms eerder voor een restaurant met meer recensies dan een restaurant met een hoger cijfer.

    Ook wordt het grotendeels beïnvloed door hoe gemakkelijk het is om bij een restaurant te eten. We gaan bijvoorbeeld elke woensdag lunchen bij een restaurant met alle collega's en kiezen daarbij uiteraard een restaurant dat op loopafstand van ons kantoor ligt. Als ik in een vreemde stad rondloop en mijn maag begin te knorren, dan gebruik ik onze app om het beste restaurant in de omgeving te vinden. Meestal doe ik dit door even snel door de lijst (die standaard de dichtstbijzijnde restaurants toont) heen te browsen en te kijken naar de restaurants die uitschieten.

    De enige actie die ik leuk vind is de restaurantweek van diningcity. Met groupon-achtige deals heb ik alleen maar slechte ervaringen gehad en concepten die de restaurantweek kopiëren gun ik het niet. Wanneer er zo'n week is dan zoek ik eerder naar zo'n verschillend mogelijke ervaringen dan de beste restaurants.

Volg deze dialoog via e-mail

Onderwerpen

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.