Dieet.nu

  • Rob en Els

    Hier kunnen alle kwesties inzake topic thema worden gepost.

  • Tom-Eric

    Een mooi topic voor Gerard ;-). Hij heeft een nogal uniek dieet en een goede onderbouwing ervoor.

  • Gerard

    haha, nu, als iemand vragen heeft, laat maar weten.

  • Marian van Gurp

    tips voor glutenvrije high tea , minder zoete high tea, vegetarische high tea ?

  • Gerard

    Officieel is een high tea een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders en rond zes uur in de avond genuttigd en een afternoon tea een lichte maaltijd die tussen 15.00 en 17.00 uur wordt gegeten.

    Vegetarisch lijkt me niet lastig omdat er meestal een ruim assortiment scones en cake geserveerd worden. Mocht het voornamelijk sandwiches zijn, dan worden deze toch voor je klaargemaakt en zou je dus kunnen aangeven dat je ze graag vegetarisch wilt. Glutenvrij zal wel weer lastiger gaan, maar eet.nu heeft een aardige verzameling van restaurants die glutenvrij serveren.

    Als je in Breda filtert op vegetarisch, glutenvrij en high-tea krijg je 3 pagina's met opties.

  • Rob en Els

    @ Marian van Gurp

    google svp ook eens op glutenvrije high tea en je zult heel wat hits treffen.

  • Rob en Els

    Zijn er nog interessante nieuwtjes op dieet gebied die iemand wil delen??

  • Gerard

    Tijdens corona en net ervoor zijn verschillende studies uitgekomen waarmee het Carbohydrate Insuline Model (CIM) onderuit is gehaald. De theorie van veel low-carbers was (kort door de bocht genomen) veelal dat het eten van suikers je insuline verhoogd en dit zorgt voor meer honger en minder vetverbranding.

    Dat wil niet zeggen dat je niet af kunt vallen van een low-carb dieet, maar de reden dat je afvalt heeft in ieder geval niet met je insuline te maken.

    Bekende low carbers zijn nu druk bezig om de doelposten te verplaatsen zodat deze studies weggewoven kunnen worden waarmee ze vaak hun eigen woorden uit het verleden tegenspreken. Het is geinig om dit tafereel te toeschouwen

    refs:
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27385608/
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33479499/
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30672127/

Volg deze dialoog via e-mail

Markdown

Om opmaak toe te voegen aan een topic of reactie kan je gebruik maken van Markdown.